De gezonde snack die lang mee gaat!

Hoe worden ze gemaakt?

De yak en koe geproduceerde melk in de regio's van het Himalaya gebergte, meestal op of boven 15.000 voet, waren in overvloed en kon niet allemaal lokaal worden geconsumeerd. Als gevolg van een gebrek aan moderne opslagtechnologieën, hebben de mensen die de Yak en koeien onderhouden gebruik gemaakt van  dit recept om dit kostbare voedingsstoffen op te slaan. In de lokale taal, wordt  dit recept aangeduid als "Durkha" wat Melk Cake betekent.
 
De grondstoffen die worden gebruikt bij de productie van de Himalayanchews zijn een mengeling van Yak en koemelk. De melk wordt dan eerst gekookt gegoten in een vat en dan handmatig geroerd, dit zorgt voor de winning van de meeste voorkomende vetten.
 
Het gestolde mengsel wordt vervolgens in een zeef gegoten waardoor kaas wordt afgescheiden van de whey. Het is belangrijk op te merken dat de meeste lactose uit de melk wordt overgebracht in de whey; daarom is de uiteindelijke kaas vrijwel ontdaan van lactose.


 
De zachte kaas wordt  gemengd met de hand en vervolgens gekneed.

Hierna worden ze gesneden in de gewenste stukken of in mallen van verschillende vormen en maten gezet. De kaas wordt dan zongedroogd om de perfecte hardheid en textuur te bereiken.
Een beetje limoensap gemengd in water wordt gebruikt voor reiniging van de gedroogde delen.

Door de handgemaakte benadering in elke stap van het proces, is het niet ongebruikelijk dat het eindproduct een iets ander uiterlijk of tint heeft dan de andere.De producten in deze categorie zijn momenteel niet op voorraad en daardoor niet zichtbaar.

kluiven-promise

Bel ons

024-6420315

100% natuurproduct

Zonder conserveringsmiddel

Splintert niet!

Een natuurlijke tandenborstel

Gaat lang mee!

Gemaakt van een duurzame bron

Himalayandogchew.nl